Factors that affect sprouting and tillering of sugar cane

Authors

  • Carmen Maria Coimbra Manhães Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
  • Ricardo Ferreira Garcia Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
  • Francisco Maurício Alves Francelino Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
  • Helenilson de Oliveira Francelino Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
  • Fábio Cunha Coelho Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ

DOI:

https://doi.org/10.5935/1809-2667.20150011

Keywords:

Reproduction, Ratoon, Saccharum spp.

Abstract

Currently, Brazil is the world's largest producer of sugar cane. Various factors can interfere in the productivity and technological quality of sugar cane, which in the end, represent the integration of the different conditions to which the culture was exposed. Some of the most relevant aspects for good final yielding or stand of plants are related to planting practices. These practices directly affect the ability of sprouting and tillering of sugar cane. Based on a review of the literature, this article aims to report the various factors that can affect sprouting and tillering of sugar cane.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

  • Carmen Maria Coimbra Manhães, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
    Engenheira Agrônoma. Doutora em Produção Vegetal - UENF. Professora EBTT IFTO campus Dianópolis, TO, Brasil. E-mail: carmen.manhaes@ifto.edu.br.
  • Ricardo Ferreira Garcia, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
    Doutor em Engenharia Agrícola pela Universidade Federal de Viçosa (UFV). Professor Associado do Laboratório de Engenharia Agrícola/LEAG - UENF. E-mail: garcia@uenf.br.
  • Francisco Maurício Alves Francelino, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
    Engenheiro Agrônomo. Doutorando em Produção Vegetal - Laboratório de Fitotecnia/LFIT - UENF. E-mail: francelinofma@yahoo.com.br.
  • Helenilson de Oliveira Francelino, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
    Licenciando em Ciências Biológicas – UENF. E-mail: helenilsonoliveira1@hotmail.com.
  • Fábio Cunha Coelho, Universidade Estadual do Norte Fluminense Darcy Ribeiro (UENF), Campos dos Goytacazes/RJ
    Doutor em Fitotecnia pela Universidade Federal de Viçosa (UFV). Professor Associado do Laboratório de Fitotecnia/LFIT - UENF. E-mail: fccoelho@uenf.br.

Published

27-07-2015

Issue

Section

Review articles

How to Cite

MANHÃES, Carmen Maria Coimbra; GARCIA, Ricardo Ferreira; FRANCELINO, Francisco Maurício Alves; FRANCELINO, Helenilson de Oliveira; COELHO, Fábio Cunha. Factors that affect sprouting and tillering of sugar cane. Revista Vértices, [S. l.], v. 17, n. 1, p. 163–181, 2015. DOI: 10.5935/1809-2667.20150011. Disponível em: https://editoraessentia.iff.edu.br/index.php/vertices/article/view/1809-2667.20150011.. Acesso em: 22 jul. 2024.

Most read articles by the same author(s)